Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w zalewie

5.0
(62)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3kg buraków
3 łyżki cukru
1 łyzka soli
1 litr wody
1/3 szklanki octu

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w zalewie

Buraki dobrze wypłukać ugotować w skórce .Odstawić do ostygnięcia.Burczaki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.Powkładać do słoików.Z cukru, soli, wody, i octu zrobić zalewą, zagotować i zalać buraczki w słoikach gorącą zalewą.Buraki w słoikach pasteryzować ok 10 min.Buraczki doskonałę na barszczyk zimą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.10.2011 21:31
Znakomity pomysł na przechowanie buraczków na zimowy barszczyk :)
gusia1000 03.06.2011 14:45
fajny przepis.
berys18 28.10.2010 07:35
o ciekawe
bogumiła3 15.09.2010 22:22
super
Ewa104 24.08.2010 06:43
Świetny pomysł, zagłosowałam i dodałam przepis do swojej księgi.
Margo1 15.08.2010 18:16
ode mnie również
aginaa 11.08.2010 09:54
super, masz glosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak