Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle
szpinak mrożony 300g
śmietana 18 proc 4-5 łyżek
cieciorka konserwowa szklanka
czosnek 2-3 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką

Kroki postępowania

1
Cieciorkę moczyć całą noc ( jeśli mamy suchą) lub użyć konserwowej. Około 1 szklankę.
Krok 1 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto
2
Szpinak rozmrozić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
Krok 2 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto
3
Cieciorkę zmiksować z olejem.
Krok 3 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto
4
Do szpinaku dodać zmiksowaną cieciorkę i śmietanę. Wymieszać podgrzewając.
Krok 4 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto
5
W międzyczasie ugotować makaron tagliatelle lub inny ulubiony.
Krok 5 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto
6
Podawać makaron wymieszany z sosem lub osobno. Doprawić do smaku.
Krok 6 - tagliatelle ze szpinakiem i cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.02.2015 10:09
wygląda apetycznie :)
miszelka 06.02.2015 09:59
Sos musi mieć ciekawy smak :)
Ania67 06.02.2015 08:25
Świetne danie
misia53 05.02.2015 23:59
Smakowite danie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak