Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane jajkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt./duże
jajko 8 szt
czosnek ząbki 2 szt
olej 8 łyżek
sałata karbowana 1 główka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane jajkami

Wykonanie:
Ziemniaki opłukać i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki łyżką. Wbić do połówek po jednym jajku, przyprawić do smaku, wyłożyć na wysmarowanej olejem formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Sałatę opłukać, porwać na kawałki i natrzeć olejem i zmiażdżonym czosnkiem z solą. Upieczone lekko przestudzone ziemniaki, ułożyć na przygotowanej sałacie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.02.2016 20:32
ciekawy sposób :)
Aleksandra/Olcia 06.02.2015 14:47
super pomysł
Krystyna32 06.02.2015 07:57
wyglądają pysznie
Kuchenka 05.02.2015 21:20
fajnie, pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak