Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kiełbasą i sosem pomidorowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 400 g
kiełbasa wiejska 1-2 szt
cebula biała 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
papryka czerwona 1/2 szt
przecier pomidorowy 2 szklanki (domowego)
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
orzeszki ziemne

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kiełbasą i sosem pomidorowym

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i szklimy na nim pokrojona w piórka cebulę. Kiełbasę kroimy w plasterki i rumienimy razem z cebulą. Dodajemy pokrojona w kostkę paprykę i przesmażamy razem kilka minut. Dodajemy domowego przecier pomidorowy lub zamiennie odpowiednią ilość kupnego rozmieszanego z wodą. Redukujemy do pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, słodka papryka i ziołami prowansalskimi. Na suchej patelni prażymy orzeszki ziemne. Siekamy. Posypujemy danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 06.02.2015 17:45
pyszny obiad :)
Grazyna0211 06.02.2015 13:52
smaczne danie
dollce 06.02.2015 10:41
wygląda smakowicie
misia53 06.02.2015 00:08
takie dania moge jeść co dzień
2milutka 05.02.2015 21:28
uwielbiam takie dania!
pajbek 05.02.2015 20:41
Lubię takie jedzonko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak