Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 60 dag
masło 20 gram
wywar ze szparagów 250 ml
gotowane szparagi 50 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
żółtko jajek 1 szt
pietruszka zielona 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina ze szparagami

Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić na rondelku, na maśle stale obracając. Następnie zalać gorącym wywarem, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Szparagi pokroić w kawałki, mąkę wymieszać ze śmietaną. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać śmietanę. Posypać solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dodać szparagi i ogrzać. Rozbełtać żółtko w małej ilości sosu, dodać do potrawy i doprowadzić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 02.10.2010 07:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak