Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
fasola czerwona 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ciecierzyca 1/2 puszki
sałata karbowana 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
suszone chili
salsa serowa z papryczką jalapeno 2 łyżki
sól
pieprz
żółty ser starty 40 g
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka po meksykańsku

• boczek kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy by był chrupki, zdejmujemy z patelni,
• na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
• sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
• paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
• dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
• dodajemy ostudzony boczek i ser,
• całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 27.09.2010 18:09
Rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak