Pierś po cygańsku

Pierś po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka

    1/2 szklanki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • czerwona cebulka

    1 sztuka
  • ketchup

    1/2 szklanki
  • zioła

    do smaku
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w kosteczkę. Mały pikantny ketchup wlewamy do rondelka. Dodajemy również kukurydzę , ogórki i cebulkę. Dodajemy pieprz i zioła .Podgrzewamy 5 minut na małym ogniu. Pierś rozbijamy i obtaczamy w mące i delikatnie podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Pierś na talerzu polewamy sosem i gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

07.03.2011 08:45
coś smacznego:)

wedith1

08.09.2010 06:35
Pychotka!

Agnieszka172

28.08.2010 17:37
musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat