Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakochane bezy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier puder 6 łyżek
sól 1 szczypta
barwnik spożywczy czerwony 5 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Zakochane bezy

Białka ubić z solą dodając porcjami cukier puder i barwnik. Za pomocą szprycy cukierniczej z końcówką gwiazdką wyciskać masę na blachę wyłożoną papierem, nadając bezom kształt serduszek. Wstawić na dolny poziom do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st. i suszyć bezy kolejne 70-80 minut. Należy pamiętać, żeby piekarnik przez cały czas był lekko uchylony - można zaklinować drzwiczki drewnianą łopatką, taka szpara wystarczy. Bezy suszymy na funkcji góra/dół. Gotowe możemy zostawić do ostudzenia w piekarniku, pozostawiając uchylone drzwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tytka 05.02.2015 23:10
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak