Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1 szkl
woda
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone

Jabłka obieramy i kroimy w drobne kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szkl wody. Smażymy aż jabłka zaczną się rozpadać, wtedy dodajemy cukier. Czekamy dotąd aż woda odparuje. Na koniec dodajemy cynamon. Gorącymi jabłkami napełniamy słoiki. Pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 05.02.2015 10:34
bardzo lubię
R'n'G Kitchen 05.02.2015 09:38
Dokładnie w 100% zgadzam się z Kasią. Najczęściej robię z szarej renety. Pycha!
Futka 05.02.2015 09:31
Takie jabłuszka to świetne rozwiązanie na szarlotkę zimową porą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak