Kapuśniaczek

Kapuśniaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • udka z kurczaka

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • bulion

    1 kostka
  • kapusta

    1/2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy dwa udka , zalewamy wodą i doprowadzamy do gotowania. Gotujemy na małym ogniu, dodajemy kostkę bulionową, pieprz i sól oraz posiekane warzywa. Udka wyjmujemy i obieramy mięsko. Wrzucamy do zupki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

08.03.2012 00:23
dobry

wedith1

26.08.2010 19:46
Oj zjadłabym kapuśniaczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat