Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka
jajko 3
mąki 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jajeczna

Sparzone jajka wbijamy do kubkai dokładnie roztrzepujemy widelcem.dodajemy mąkęi mieszamy aż masa będzie gładka i gęsta.Rosół zagotujemy.Masę jajeczną powoli wlewamydo gotującego na małym ogniu.Zagotować i odstawić.Dodajemy maggi do smaku.Natkę pietruszkimyjemy i drobno siekamy. Posypujemy zupę na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak