Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiaczki z leczo

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Leczo

dynia 120 gram
papryka czerwona 1/3 sztuki
papryka zielona 1/3 sztuki
papryka żółta 1/3 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Dodatkowo

ciasto francuskie 300 gram
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiaczki z leczo

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Dynię oczyścić i obrać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.
Krok 1 - Kulebiaczki z leczo foto
2
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić dynię i mieszając obsmażyć, następnie dodać cebulę i pozostałe warzywa, na koniec czosnek. Doprawić do smaku i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem przesmażyć. Warzywa nie muszą być miękkie.
Krok 2 - Kulebiaczki z leczo foto
3
Ciasto cienko rozwałkować i przeciąć na dwa prostokąty. Na obydwa wyłożyć farsz i zlepić. Położyć zlepieniem do dołu.
Krok 3 - Kulebiaczki z leczo foto
4
Ostrym nożem zrobić małe nacięcia i przeciąć na cztery małe kulebiaczki. Posmarować roztrzepanym białkiem i piec 20 min. w temp. 200 stopni.
Krok 4 - Kulebiaczki z leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 05.02.2015 12:50
FAJAN POTRAWA.
Betina#45 05.02.2015 11:48
co za jedzonko ! pycha ;)
wwwiolka 04.02.2015 23:03
Bardzo fajny przepis.
Iwusia 04.02.2015 22:06
fantastyczne :)
RenataZ-et 04.02.2015 21:51
to coś dla mnie!
Sroczka 04.02.2015 21:50
Pysznie wyglądają, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak