Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka indyjska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buljonu 250 ml
czerwonej fasoli, kukurydzy z puszki 5 dag
rodzynki 2 dag
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
masła 1 łyżeczka
sos
oliwy 3 łyżki
soku z cytryny 1 łyżka
pieprz, sól
ananas 2 plastry
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka indyjska

Ryż gotujemy w buljonie ok 20 min.Cebulę i pomidora kroimy w cienkie plastry.Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.Ananasa i obrane jabłko kroimy w kostkę,banana w plastry.Pomarańcza dzielimy w cząstki.Na maśle podsmażamy rodzynki i dodajemy do ryżu> wRZUCAMY WARZYWA I OWOCE, MIESZAMY.sOK Z CYTRYNY ROZCIERAMY Z SOLĄ, PIEPREZEM I OLIWĄ , POLEWAMY SAŁATKĘ I MIESZAMY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 25.09.2010 12:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak