Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszki kukurydzy 1/2 puszki
cebula biała 1
marnowanego selera 3 łyżki
jajko 4
sosu winegret 1/3 szkl
ryż ugotowany 1 (na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Cebulę obieramy i drobno siekamy.Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne a miąższ kroimy w drobną kostkę.Jajka gotujemy na twardo studzimy,obieramy i kroimy na ćwiartki.Kukurydzę i selera odsączamy na sicie z zalewy. Do salaterki wsypujemy ryż,cebulę,paprykę,kukurydzę i selera.Dokładnie mieszamy.Sałatkę polewamy sosem winegreti obkładamy ćwiartkami jajek.Wstawiamy do lodówki by się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak