Kotleciki ziemniaczane

Kotleciki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    10 szt
  • małe cebulki

    2 szt
  • ser żółty

  • olej do smażenia

  • jajka

    2 szt
  • mąka (tyle aby masa nie byla sucha, i dało się formować)

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamyi studzimy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.Ugotowane i ostudzone ziemniaki starannie ugniatamy na gladką masę,dodajemy mąkę i, jajka,cebulęi dokładnie mieszamy.Z masy formujemyniewielkie okrągłe kotleciki,lekko spłaszczamy.Na patelni rozgrzewamy olej.Kotleciki smażymy na małym ogniu na jasnozłoty kolor.W trakcie smażenia kładziemy na wierzch każdego kotlecika dużą ilość sera żółtego.Smażymy aż ser zacznie się topić.Ostrożnie przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto.Kotleciki możemy podawać z duszonymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

24.05.2011 10:32
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat