Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amarantusowe ciasteczka z czekolada i kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziarna amaramusa 100 g
mąka pszenna 150 g
mąka żytnia 150 g
cukier 30 g
jajko 1 szt
wiórki kokosowe 1/2 szkl
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Amarantusowe ciasteczka z czekolada i kokosem

Ziarna amarantusa wspyać do wrzącej wody i gotować ok 20 min. Odcedzić i ostudzić.
Białko ubić na sztywno, dodac żółtko i wymieszać. Czekoladę pokruszyć. Wszystkie składniki delikatnie wymieszac ze sobą. Nakładać łyżeczką małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-20 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak