Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostszy piernik z masą pomarańczową

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 350 g
cukier 180 g
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
maślanka 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
jajko 3 szt

masa

serek mascarpone 200 g
dżem pomarańczowy 3 łyżki
zielony barwnik 1 kropla

dodatkowo

cukier puder 1 łyżka
perełki cukrowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostszy piernik z masą pomarańczową

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

Łączymy je se sobą.

Masę przelewamy do formy o średnicy 18 cm i pieczemy około godzinę( do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Odstawiamy do ostudzenia.

Mascarpone miksujemy z dżemem pomarańczowym oraz barwnikiem.

Ozdabiamy ciasto.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.12.2016 20:05
ciekawy pomysł
staropolanka5 13.04.2015 14:01
wspaniałe, mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak