Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 sztuki
cukier drobny 6 łyżki
masło lub margaryna 10 dag
wiórki kokosowe 30 dag

Porada

Jeżeli chcemy ciasteczka mniej suche, a bardziej mokre - trzymamy krócej w piekarniku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Kroki postępowania

1
Masło wrzucić do rondla, wsypać cukier i zagotować.
Krok 1 - Kokosanki foto
2
Dodać 10 dag kokosu i wymieszać. Odstawić. Następnie dodać kolejne 10 dag i wymieszać łyżką.
Krok 2 - Kokosanki foto
3
Białka wbić do naczynia i ubić na sztywno.
Krok 3 - Kokosanki foto
4
Do ubitych białek dodać wiórka kokosowe z masła oraz pozostałe suche wiórka.
Krok 4 - Kokosanki foto
5
Nakładać przygotowaną masę kupkami na blaszkę.
Krok 5 - Kokosanki foto
6
Włożyć do piekarnika i upiec ok 25 minut w temp. 200 stopni.
Krok 6 - Kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak