Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych ziemniaków 8 szt
mrożonego szpinaku 1 op
żółtego sera 30 dag
masła 5 dag
duże ząbki czosnku 2
śmietany 100 ml
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy i studzimy. Obieramy, przekrawamy na pół. Łyżką wydrążymy miąższ,pozostawiając ścinki grubości ok 1 cm.Na patelnię wkładamy szpinaki dusimy aż odparuje. Dodajemy łyżkę masła,przyprawy,rozdrobniony czosneki starty ser . Połówki ziemniaków napełniamy masą.Resztę masła siekamy z czosnkiem i układamy na ziemniakach.Zapiekamy 10 min w gorącym piekarniku. Przed podaniem polewamy śmietaną/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 06.04.2011 15:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak