Rybne kulki z ryżem

Rybne kulki z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonej makreli

    25 dag
  • ryż

    10 dag
  • ogórek kiszony

  • cebula

  • majonezu

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obieramy ze skóry i ości. Cebulę i natkę drobno siekamy, mieszamy z rybą. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Ryż gotujemy, studzimy.Z papryki usuwamy nasiona miąż kroimy w kostkę. Ogórki też kroimy w kostkę. Ryż mieszamy z papryką i ogórkami i majonezem. Przyprawiamy. Przekładamy na talerz na wierzchu układamy kulkii posypujemy pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat