Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kulki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonej makreli 25 dag
ryż 10 dag
ogórek kiszony
cebula
majonezu 2 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kulki z ryżem

Rybę obieramy ze skóry i ości. Cebulę i natkę drobno siekamy, mieszamy z rybą. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Ryż gotujemy, studzimy.Z papryki usuwamy nasiona miąż kroimy w kostkę. Ogórki też kroimy w kostkę. Ryż mieszamy z papryką i ogórkami i majonezem. Przyprawiamy. Przekładamy na talerz na wierzchu układamy kulkii posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak