Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ze schabem i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
kapusta włoska 1/2 główki
cykoria 1 sztuka
natka pietruszki 1 wiązka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytyny 1/4 szklanki
żurawina 15 dag
ser żółty 30 dag
przyprawy 1/2 (do schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ze schabem i żurawiną

Kapustę włoską i cykorię należy posiekać. Gotujemy je na parze. Schab należy pokroić i przyprawić. Pokropić sokiem z cytryną. Schab wraz z żurawina podsmażamy na patelni a następnie dusimy. Można podlać mięsko winem. Do naczynia wkładamy kapustę z cykorią ugotowaną uprzednio na parze. Na kapustkę kładziemy część sera żółtego i posypujemy pietruszką. Dodajemy schab z żurawiną oraz ser. Zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.01.2014 01:01
fajna zapiekanka
accee 11.01.2011 18:38
Uwielbiam taką
Emilia22 24.09.2010 17:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak