zapiekanka ze schabem i żurawiną

zapiekanka ze schabem i żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • kapusta włoska

    1/2 główki
  • cykoria

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 wiązka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • sok z cytyny

    1/4 szklanki
  • żurawina

    15 dag
  • ser żółty

    30 dag
  • przyprawy

    1/2 (do schabu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włoską i cykorię należy posiekać. Gotujemy je na parze. Schab należy pokroić i przyprawić. Pokropić sokiem z cytryną. Schab wraz z żurawina podsmażamy na patelni a następnie dusimy. Można podlać mięsko winem. Do naczynia wkładamy kapustę z cykorią ugotowaną uprzednio na parze. Na kapustkę kładziemy część sera żółtego i posypujemy pietruszką. Dodajemy schab z żurawiną oraz ser. Zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

05.01.2014 01:01
fajna zapiekanka

accee

11.01.2011 18:38
Uwielbiam taką

Emilia22

24.09.2010 17:58
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat