Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek 40 dag
żółty ser 15 dag
cebule 2 szt
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
DO PANIEROWANIA
mąki 4 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Pierś kroimy w plastry i rozbijamy. Pieczarki i ser (osobno) ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy pieczarki,vegetę i dusimy aż płyn odparuje. Studzimy.Do pieczarek dodajemy ser,sól i pieprz, farsz powinien być pikantny. Mieszamy.Farsz nakładamy na plastry mięsa, zwijamyi spinamy szpilkami do zrazów.Panierujemy w mące,jajku i bułce tartej.Na gorącym oleju smażymy roladki z obu stron na rumiano.Podajemy z ryżem i dowolną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak