Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowo-mandarynkowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 l
mandarynki w puszce w zalewie 1 szt
kolorowa posypka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowo-mandarynkowy deser

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Mandarynki odsączamy z zalewy i każdą kroimy na pół. Do miseczki albo pucharka wrzucamy na dno porcję mandarynek, następnie warstwę bitej śmietany, potem znowu mandarynki i na końcu resztę śmietany. Wierzch posypujemy kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.03.2015 10:48
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak