Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 4
szpinak 500 g
ząbek czosnku 3
ser żólty tarty 4 łyżki
jajko
olej 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
wino białe wytrawne 3 łyżki
bulion warzywny 0.5 szklanki
boczek 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana szpinakiem

Szpinak umyż odsączyć na sicie, drobno pokroić. Cukinie umyć ściąć końce przekroić wzdłuż. łyżką wyjać miąsz tak by ścianki pozostały dość grube. Miasz posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Miąsz z cukini połaczuć ze szpinakiem, wymieszać Dodać ser, byłke tartą, jajko czosnek oraz olej starannie wyrobić. Połówki cukini napełnić farszem i skłądac w kształt całych warzyw. Owinąć plastrami boczku spiać wykałączką. Włożyć do szerokiego płąskiego rądla podlać bulionem wymieszanym z winem. Dusić pod przykryciem 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.09.2010 15:04
Bardzo smakowity przepis ! Do wypróbowania !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak