Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane cukinie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
kawałek sera żółtego
mięso mielone 30 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1
sól i pieprz
pieczarki 5-6
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane cukinie

Cukinię obrać ze skórki następnie przeciąć ją wzdłuż i delikatnie wydrążyć miąższ. Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem lub gotową przyprawą np. Prymat i dodajemy czosnek. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju dodając do niej miąższ z cukinii, pieczarki następnie dodajemy ketchup i chwilę dusimy. Powstałym farszem nadziewamy cukinię. Wierzch posypujemy startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak