Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i ściąć 1/3 jajka. Wyjąć ostrożnie żółtko i rozkruszyć.
Szynkę pokroić w drobną kostkę, połączyć z żółtkami i szczypiorkiem odrobiną majonezu. Napełnić farszem jajka i i przykryć czapeczką.
W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia.
Na spód naczynia w którym przygotujemy przystawkę wyłożyć osączony z zalewy groszek i kukurydzę. Wlać trochę bulionu, wymieszać z warzywami i odstawić w chłodne miejsce. Gdy zacznie się ścinać ustawić w warzywach jajka i zalać resztą tężejącej galarety.
Odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !