Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl kokosowo-ananasowy z tapioką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas świeży 1/2 szt.
tapioka 2 łyżki
mleko kokosowe 300 ml
maliny mrożone 100 g
woda 180 ml

Porada

Mleko kokosowe można zastąpić mlekiem krowim.

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl kokosowo-ananasowy z tapioką

Tapiokę namoczyć w wodzie przez 30 minut, następnie gotować na małym ogniu cały czas mieszając, aż ziarenka zrobią się przeźroczyste. Odcedzić na sicie, ostudzić.
Ananasa zmiksować z mlekiem kokosowym. Całość wymieszać z tapioką. Rozlać do szklanek udekorować malinami i kawałkami ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.04.2015 11:50
ale on musi być pyszny
caralajna 02.02.2015 21:15
fajny :)
tytka 02.02.2015 18:41
Przepysznie wygląda
dollce 02.02.2015 12:14
Super pomysł
monika141 02.02.2015 11:21
smakowity deserek
paulina2157 02.02.2015 11:20
bardzo apetyczny deser
pajbek 02.02.2015 11:07
Zjadłoby się taki pyszniutki deserek :-)
czekoladka_m 02.02.2015 10:54
Ale pysznie wygląda;)) Z chęcią bym sie na taki skusiła!
Ania67 02.02.2015 09:45
Boski deserek
R'n'G Kitchen 02.02.2015 09:40
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak