Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
koper świeży
cebula biała
sól
cukier
ocet 10 % 1 szkl.
woda 1o szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie octowej

Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Do umytych słoiczków wkładamy po kilka plastrów cebuli i trochę kopru. Wkładamy cukinię, którą posypujemy łyżeczką soli i cukru. Potem posypujemy ziarnistym pieprzem, gorczycą i zielem angielskim. Zalewamy wodą rozmieszaną z octem. Zamykamy słoiczki. Wstawiamy do garnka i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu po zagotowaniu wody w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 27.05.2012 13:59
pychota
agogo2 15.01.2012 22:05
dobre
agogo2 15.01.2012 22:05
dobre
agogo2 15.01.2012 22:05
dobre
IZABELA29 22.09.2011 08:19
pysznie
barbara11561 08.09.2011 10:40
pyszna
Elżbieta17 19.07.2011 18:23
Robię taką- jest pyszna:)
ajres 01.07.2011 21:56
tez tak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak