Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan wielkanocny

5.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jak zrobić chrzan? Nic prostszego! Z tym przepisem potrzebujecie kilku minut, aby go przygotować. Będzie idealny do wędlin i jajek. Chrzan tarty to niezbędny dodatek do dań wielkanocnych.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 6 łyżek
ocet 4 łyżki
woda 6 łyżek
chrzan tarty 6 (czubatych) łyżek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan wielkanocny

Jak zrobić chrzan wielkanocny? To jest przepis na chrzan z dodatkiem jajek i masła. Idealny dodatek do wędlin, pasztetu czy jaj na twardo.

1. Wodę, cukier, ocet zagotować.

2. Gdy cukier się rozpuści dodać chrzan. Zagotować.

3. Dodać roztrzepane jajka. Gotować całość ciągle mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodać łyżkę masła.


Chrzan to tradycyjny dodatek do potraw wielkanocnych. Podajemy z nim jaja, wędliny domowe, kiełbasy czy pasztety. Chrzan to także baza świątecznej zupy chrzanowej. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 15.06.2015 21:22
świetny przepis
luna76 28.04.2015 16:58
uwielbiam domowy chrzan, ale takiego nie jadłam :)
Grazyna0211 07.04.2015 11:55
ciekawy przepis
Futka 03.04.2015 09:07
Ciekawa i bardzo smaczna propozycja na chrzan :)
gusia1000 20.03.2015 00:10
Warto taki robić.
IZABELA29 14.03.2015 10:17
juz trwają przygotowania do świąt
barbara11561 26.02.2015 23:37
takiego jeszcze nie jadłam ,warto wypróbować:)pysznie wygląda:)
Kejti 08.02.2015 23:52
Bardzo przydatny przepis :-)
2milutka 01.02.2015 12:39
fajny przepis:)
Wafelek2601 01.02.2015 12:16
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak