Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z dodatkiem papryki konserwowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 40 dag
papryka konserwowa 10 dag
cebula 1 szt.
olej 3-4 łyżki
sól do smaku
cukier szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z dodatkiem papryki konserwowej

Oczyszczoną i opłukaną kapustę poszatkować, posolić i odstawić na bok na okres 20 minut. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę pokroić na paseczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zalać olejem i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak