Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 300 gram (wiejska)
boczek wędzony 300 gram
marchew 1 sztuka
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka
chrzan 300 gram (słoiczek)
woda 2,5 litry
jajko 6 sztuk (ugotować)
natka pietruszki do podania
śmietana 2-3 łyżki do zabielenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zupę tą podaję jako zamiennik żurku lub barszczu białego na Wielkanoc.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa

Boczek kroimy w grubą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Tak przygotowane wędliny zalewamy wodą. Dokładamy marchew pokrojoną w plasterki, ziele angielskie, liść laurowy oraz pokrojony czosnek. Całość delikatnie solimy i gotujemy (około 0,5 godz. ). Następnie mieszamy chrzan z chochlą zupy i dokładamy do całości. Zupę zabielamy i doprawiamy.

Gotową podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo oraz z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 24.07.2015 08:23
Z chęcią bym ją spróbowała :D
Klausia 13.04.2015 21:58
nie jadłam jeszcze :)
gusia1000 20.03.2015 00:11
Zdrowa zupa.
Wacław 01.02.2015 13:06
wg mnie ,wysmienita zupa !
Wafelek2601 01.02.2015 12:17
Apetyczna zupka
dollce 01.02.2015 11:36
Fajna zupka
IZABELA29 01.02.2015 08:43
apetyczna zupka
Dawid Groszek 31.01.2015 23:56
super na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak