Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z grubą warstwą masy serowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasto

mąka tortowa 1,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 10 dag
jajko 1 sztuka

masa serowa

ser biały 1 kg
cukier 1 szklanka
jajko 7 sztuk
cukier waniliowy 1 porcja
margaryna 1 kostka
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z grubą warstwą masy serowej

Składniki ciasta dobrze zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na to przekładamy ciasto.

Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy mikserem z pozostałymi składnikami masy serowej. Ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Masę wylewamy na ciasto.

Pieczemy w piekarniku około 70 minut w temperaturze 170 stopni.

(W przepisie korzystałam z gotowego białego sera do sernika)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 31.01.2015 22:12
bardzo lubie taki sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak