Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czarnych jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 5 kg
cukier 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czarnych jagód

jagody umyć włożyć do garnka zalać dwoma litrami wody i gotowac ok 10 minut. Przecedzić a otzrymany sok wymieszać z cukrem i gotować jeszce na małym ogniu przez 15 minut w trakcie należy zbierać powstającą pianę. Gorącą galaretke włożyć do wyparzonych słoiczków i zamknąć, nie trzeba pasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 15.03.2011 20:12
super
mamusia1 30.08.2010 18:07
warte grzechu!
Beata73 30.08.2010 17:56
właśnie kupiłam jagody i dzisiaj zrobię!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak