Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha tarta cebulowa.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
masło lub margaryna 10 dag
sól pół łyżeczki
proszek do pieczenia pół łyżeczki

Dodatkowo

cebula 2 duże sztuki
olej do smażenia 1-2 łyżki
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Porada

Możemy podać udekorowaną ketchupem.Do posypania możemy użyć ulubionych ziół.

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta cebulowa.

1. Z podanych składników zagnieść ciasto,wstawić do lodówki na pól godziny.Po tym czasie ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty,posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą,o średnicy 25 cm.Ciasto nakłuć widelcem.
2. Cebule obrać i pokroić w cieniutkie półplasterki,udusić do miękkości na odrobinie oleju.Oprószyć solą i pieprzem,odstawić do wystudzenia.
3.Na przygotowane ciasto nałożyć cebule i oprószyć suszonymi ziołami.
4.Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.12.2016 18:05
Polecam przepis:)
gusia1000 14.04.2015 23:36
Warto taką robić.
Babeczka35 31.01.2015 14:13
Dziękuję;)
Ania67 31.01.2015 13:35
Bardzo apetycznie wygląda
Betina#45 31.01.2015 13:35
idealna tarta...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak