Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z poziomek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poziomki 1 kg
cukier 1,25 kg
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z poziomek

Do wrzącego syropu przygotowanego z cukru i wody włożyć opłukane i oczyszczone poziomki i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Odstawić do wystudzenia, po czym ponownie gotowac przez kilkanaście minut. Zdjąć z ognia i po kilkunastu godzinach znów zagotować wówczas zdjąć powstałą pianę. Gotowa konfiturę przełożyć do słoiczków wypażonych i zamknąć nakrętką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.06.2013 09:43
czas poziomek nastał, mozna zrobić
Aleksandra45 09.03.2011 15:48
super!!!
Grażyna13 15.11.2010 22:19
Zapamiętam na przyszły rok !
Beata73 25.08.2010 18:54
szkoda że poziomki już się skończyły.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak