Konfitura z poziomek

Konfitura z poziomek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poziomki

    1 kg
  • cukier

    1,25 kg
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącego syropu przygotowanego z cukru i wody włożyć opłukane i oczyszczone poziomki i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Odstawić do wystudzenia, po czym ponownie gotowac przez kilkanaście minut. Zdjąć z ognia i po kilkunastu godzinach znów zagotować wówczas zdjąć powstałą pianę. Gotowa konfiturę przełożyć do słoiczków wypażonych i zamknąć nakrętką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

05.06.2013 09:43
czas poziomek nastał, mozna zrobić

Aleksandra45

09.03.2011 15:48
super!!!

Grażyna13

15.11.2010 22:19
Zapamiętam na przyszły rok !

Beata73

25.08.2010 18:54
szkoda że poziomki już się skończyły.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat