Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe mięsne łazanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 450 g
łopatka bez kości 1,2 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
cebula biała 1-2 szt
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe mięsne łazanki

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w dużą kostkę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą soli,y dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy przez około 1,5 h do całkowitej miękkości, następnie mielimy. Kapustę kiszoną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy po ugotowaniu i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy wraz z kapustą.
Krok 1 - Domowe mięsne łazanki foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie wraz z masłem i podsmażamy do zarumienienia.
Krok 2 - Domowe mięsne łazanki foto
3
Makaron łazanki gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Do miski przekładamy makaron dodajemy mięso z kapustą i cebulę
Krok 3 - Domowe mięsne łazanki foto
4
Całość mieszamy - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Domowe mięsne łazanki foto
5
Smacznego - domowe mięsne łazanki podane
Krok 5 - Domowe mięsne łazanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.02.2015 08:58
sycące jedzonko
Janina 31.01.2015 16:25
Smaczne, bardzo lubię łazanki;)
Bernadeta1 31.01.2015 13:19
lubię takie jedzonko
Konczi 31.01.2015 10:49
Lubię domowe łazanki - pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak