Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem tuńczykowo -porzeczkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 gram kolorowy w kształcie serc
tuńczyk kawałki w oleju 220 gram
porzeczki 100 gram
bazylia świeża kilka listków
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Lubię odkrywać nowe smaki, stąd to nietypowe połączenie tuńczyka z porzeczkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem tuńczykowo -porzeczkowym

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W trakcie gdy makaronowe serca się gotują przygotowujemy sos.
Tuńczyka odsączamy z oleju.
Porzeczki miksujemy z łyżką oliwy.
Owoce łączymy z tuńczykiem. Delikatnie przyprawiamy do smaku. Listki bazylii siekamy i dokładamy do sosu.
Makaron odcedzamy.
Porcjujemy na talerze. Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy świeżymi owocami.

Aby danie nie tylko smakowało, ale także efektownie się prezentowało można makaron ułożyć naprzemiennie z sosem. Wówczas danie podajemy w przeźroczystym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.08.2015 16:04
niesamowite połączenie skłaDNIKÓW
norweska20 02.07.2015 17:30
sposób podania - wow
R'n'G Kitchen 31.01.2015 22:30
Super! Biorę w ciemno!
Kuchenka 31.01.2015 13:56
smakowite danie
Konczi 31.01.2015 09:54
ciekawe połączenie smaków ... już mnie ciekawi smak całość :)
ilka01 31.01.2015 09:10
super połączenie :)
Ania321 31.01.2015 00:09
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak