Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielkanocny blok czekoladowo-orzechowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 4 łyżki
mleko w proszku 450-500 g
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy
aromat orzech laskowy
orzechy laskowe
masło 200 g
mleko 1 szklanka
Do ozdoby: jajeczka
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocny blok czekoladowo-orzechowy

W garnuszku zagotowałam mleko, dodałam masło, cukier i cukier waniliowy. Jak się rozpuściło masło dodałam kakao i aromat. Wymieszałam.
Odstawiłam do przestudzenia. Po tym czasie ciągle mieszając masę trzepaczką dodawałam mleko w proszku. Po trochu, do uzyskania gęstej masy.
Do silikonowych foremek na muffiny włożyłam po pare orzechów laskowych a na nie wylałam masę. Włożyłam do lodówki na pare godzin. Wyjęłam z formy, przełożyłam do papilotek i udekorowałam cukrowymi jajeczkami i posypkami.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.02.2015 14:42
dobry pomysł
jola1508 31.01.2015 11:01
WYGLĄDA FANTASTYCZNIE!!! :)
Magula 31.01.2015 07:45
ale fajnie ozdobione
zabcia117 31.01.2015 06:51
Coś wspaniałego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak