Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby Marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1
ocet 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 5 łyżek
ziele angielskie kilka ziaren
Gorczyca biała cała Prymat około 1 łyżka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby Marynowane

Grzyby przebierz i dokładnie wypłucz w dużej ilości zimnej wody.
Do garnka wlej wodę, ocet; wsyp sól, cukier oraz dodaj ziele angielskie, gorczycę, cebulę przekrojoną na pół i liść laurowy. Całość doprowadź do wrzenia.
Po zagotowaniu wyjmij liść laurowy oraz cebulę, a zamiast nich do zalewy wrzuć grzyby. Wszystko razem ponownie zagotuj.
Gorącą zalewą z grzybami napełniaj słoiki i szybko je zakręcaj.
Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.05.2015 14:17
piękne grzybki
Justi2401 31.01.2015 14:59
bardzo lubię marynowane grzybki, też zawsze mam w domu kilka słoiczków samodzielnie uzbieranych i zamarynowanych :)
mzap88 31.01.2015 12:20
uwielbiam grzybki
Wacław 31.01.2015 10:51
pyszne maślaczki :-)
Noruas 30.01.2015 21:32
fajnie mieć taki słoiczek w pogotowiu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak