Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 szt.
ser feta 1/2 opak.
szpinak mrożony 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem

Makaron ugotować al dente lub do miękkości, wg upodobań.
Na patelni podsmażyć szpinak, który wcześniej jest rozmrożony.
Dodać trochę czosnku, fettę i dusić do momentu, aż powstanie jednolita masa.
Na koniec wrzucić na patelnię ugotowany makaron, wszystko wymieszać.
Można posypać parmezanem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak