Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 i 1/3 szk
mleko 1 szk
jajko 1 szt
drożdże 20 g
cukier 1 łyżka
jabłka 1 szt
cukier puder
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i cynamonem

Kroki postępowania

1
Drożdże zalać niewielką ilością ciepłego mleka, dodać cukier, wymieszać i odstawić.
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i cynamonem  foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i następnie pokroić w kostkę.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i cynamonem  foto
3
Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, mleko oraz zaczyn z drożdży. Składniki zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać pokrojone jabłka i całość wymieszać.
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i cynamonem  foto
4
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Racuchy z jabłkiem i cynamonem  foto
5
Cukier puder wymieszać z odrobiną cynamonu i posypać racuchy.
Krok 5 - Racuchy z jabłkiem i cynamonem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 21.05.2015 09:40
dobry pomysł na dzisiejsze danie
pestka 10.02.2015 13:15
lubię takie racuchy z jabłkami
Kuchenka 30.01.2015 18:26
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak