Makaron domowy

Makaron domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki wbić jaja , wlać niewielką ilośc wody i zagniatać, aby powstało gładkie ale dość twarde ciasto. Podzielić na porcje , Rozwałkowywać na cienkie placki a następnie kroić na makaron w zależności jakiej grubości chcemy . Ja kroję na paski i daję do maszynki do makaronu. Gotować krótko w dużej ilości osolonej wody . Po odcedzeniu przelać zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

22.02.2013 11:04
co sobotę się z nim bawię .

Wredotka2

15.04.2012 18:13
niema jak to domowy makaron:)

ewaa

14.12.2011 20:34
Super!

m1monika

26.10.2011 23:41
czasami robię

FAFIK

25.09.2011 21:03
Super! Też tak robię!

FAFIK

25.09.2011 21:03
Super! Też tak robię!

ben-ka

13.05.2011 19:15
Jak będziesz w moich stronach,to z chęcią Cię zatrudnię:)

Natalia/tubisiek

04.11.2010 19:45
nigdy nie robiłam sama makaronu! muszę spróbować ;)

hastalavista

21.09.2010 02:41
i kto by pomyślał, że to takie proste- domowy makaron bez żadnej chemii- super!

Emilia22

16.09.2010 13:14
przepis fajny,ale niektóre zdjęcia to chyba nie pasują za bardzo,ehh

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat