Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś marynowany w soku z cytryny ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki Konrada Birka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łosoś 400 g
sok z cytryny 1 szt.
skórka z cytryny 1 szt.
szalotka 2 szt.
koperek kilka gałązek
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
ogórek 1 szt.
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Sos

papryka czerwona 2 szt.
oliwa 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś marynowany w soku z cytryny ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki Konrada Birka

Konrad Birek poleca:
Upieczone papryki obrać ze skóry i dokładnie zmiksować z oliwą i przyprawami.
Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem łososia pokroić w kostkę, a następnie zamarynować w soku z cytryny, szalotce, koperku, musztardzie, czosnku oraz przyprawach. Wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny, co jakiś czas mieszając.
Zamarynowaną rybę połączyć ze świeżym, pokrojonym w kostkę ogórkiem i podawać na grzankach z pieczywa pełnoziarnistego lub racuszkach z mąki gryczanej oraz z przygotowanym wcześniej sosem z pieczonej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 23.02.2015 10:06
Pysznie wygląda :)
RenataZ-et 30.01.2015 18:28
jak dla mnie - rewelacja
patryska76 30.01.2015 18:23
pyszności !
ilka01 30.01.2015 17:48
wygląda bardzo apetycznie :)
marcia7 30.01.2015 16:39
cudowny sposób podania
tytka 30.01.2015 16:24
pięknie wyglądają
Kuchnia Marty 30.01.2015 16:19
wygląda obłędnie!
Anna133 30.01.2015 16:14
wyglada smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak