Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mazurska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z 1/2 cytryny
gęsta śmietana 1 szklanka
cebula czerwona 1-2 sztuki
zielona sałata 1 główka
cukier, sól, pieprz do smaku
grzyby świeże 1 niewielkie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mazurska

Grzyby oczyścić i przez 2-3 minuty gotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie. Dokładnie odcedzić i osuszyć. Cebulę drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, solą oraz pieprzem - sos powinien być dość pikantny. Grzyby ułożyć na liściach sałaty i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 13.02.2012 14:15
super
ewaa 08.06.2011 21:43
brzmi apetycznie:)
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:38
pyszne
marzencia2007 12.08.2010 14:34
zjadło by się :)
plocia 12.08.2010 13:34
hmm z grzybami nigdy nie jadłam takiej sałatki
RenataZ-et 11.08.2010 10:47
Pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak