Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowy miód

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 litr
cukier 0,7 kg
cynamon Prymat 1/3 łyżeczki

Porada

Smak trochę maślany, trochę korówkowy. Polecam. Można używać go także do pierników.

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowy miód

Maślankę i cukier przekładamy do garnka o grubym dnie. Razem gotujemy na małym ogniu do uzyskania konsystencji i koloru miodu. (około 1 godz). W trakcie gotowania mieszamy nasz miód drewnianą łyżką, szczególnie przy końcu, gdy konsystencja staje się gęstsza. Pod koniec gotowania dojadamy cynamon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.01.2015 15:26
ciekawy przepis
luna76 30.01.2015 15:03
świetny pomysł :)
Grazyna0211 30.01.2015 13:45
ciekawy pomysł
Ola1young 30.01.2015 12:16
proste i pyszne sniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak