Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziewane pomidorkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt (średnia)
jajko 1 szt ( małe)
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
pomidorki koktajlowe 8 szt
płatki kukurydziane 1 szkl
oliwa

Porada

Mielone z pomidorkami są bardzo smaczne i oryginalne. Inspirację na przepis znalazłam w internecie, trochę go zmodyfikowałam.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziewane pomidorkami

Kroki postępowania

1
Płatki kukurydziane zmiksować w blenderze.
Krok 1 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
2
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oliwy, ostudzić.
Krok 2 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
3
Połączyć z mielonym mięsem, dodać bułkę tartą, majonez, zmiażdżony czosnek, jajko.
Krok 3 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
4
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
5
Z mięsa formować placuszki, układać po 1 osuszonym pomidorku
Krok 5 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
6
Bardzo dokładnie zlepić, uformować klopsy.
Krok 6 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
7
Obtoczyć w zmiażdżonych płatkach.
Krok 7 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto
8
Rumienić w rozgrzanej oliwie. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 8 - Mielone nadziewane pomidorkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.01.2015 16:05
ciekawy pomysł
Adam/ZUB3R 30.01.2015 09:46
wyglądają smacznie
Ewelina1991 30.01.2015 09:41
ciekawy przepis
norweska20 30.01.2015 00:10
nadzienie pomysłowe
MałaMi89 29.01.2015 23:36
Bardzo ciekawa propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak