Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
śmietana kremowa 30% lub 36% 0,5 szklanki
czekolada gorzka 1 tabliczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Mleko i śmietanę podgrzać w rondelku, dodać połamaną czekoladę, cukier waniliowy i cynamon. Podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut, co chwilę mieszając. Napój rozlać do filiżanek, udekorować bitą śmietaną i czekoladą lub płatkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.06.2012 18:42
mogę prosić filiżankę tej czekolady:)
Katarzyna59 31.05.2012 20:11
wypiłabym
jeanette_v 15.04.2012 16:07
Pyszne!. Na poprawę humoru;)
Edyta31 03.08.2011 23:08
mniam :) przepysznie wygląda i pewnie jest rewelacyjne w smaku
jeta72 13.06.2011 21:19
smaczny deser
Bożena13 26.05.2011 13:08
uwielbiam
Margo1 25.12.2010 16:13
pyszności
justyna111 29.09.2010 16:41
pycha
Lidia11 29.09.2010 16:04
super
buksiak12 10.09.2010 11:14
pyszności
buksiak12 10.09.2010 11:14
pyszności
Dorota71 10.09.2010 10:28
świetne!
Dorota71 10.09.2010 10:28
świetne!
Emilia22 10.09.2010 09:58
super przepis
Emilia22 10.09.2010 09:58
super przepis
polly66 19.08.2010 07:59
idealna na jesienne wieczorki
plocia 17.08.2010 09:24
o jaaaa coś dla mnie :D
Monika193
Monika193 17.08.2010 08:27
coś dla łasuchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak