Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka z bakłażanem

4.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 200 g
cebula 1 szt
bakłażan 1/2 szt
papryczka chilli 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
natka pietruszki 3 łyżki
pomidory suszone Smak 1/2 słoiczka
sok z cytryny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Taką cieciorkę można jeść na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Cieciorkę przepłukać i zalać zimną wodą, tak aby cała była zakryta. Moczyć przez całą noc. Wodę lekko osolić i gotować do miękkości ok 1,5 godziny.
Krok 1 - Cieciorka z bakłażanem foto
2
Bakłażana pokroić na cząstki i oprószyć solą. Kiedy puści sok opłukać i osuszyć. Smażyć na suchej patelni, aż się przyrumieni.
Krok 2 - Cieciorka z bakłażanem foto
3
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z posiekanym czosnkiem i chilli. Smażyłam na oliwie spod suszonych pomidorów. Dodać bakłażana, cieciorkę, natkę pietruszki i posiekane suszone pomidory.
Krok 3 - Cieciorka z bakłażanem foto
4
Skropić sokiem z cytryny i ewentualnie doprawić. Smacznego!
Krok 4 - Cieciorka z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 10.03.2015 21:16
Jutro mam zamiar ugotować to pyszne danie
dollce 30.01.2015 15:00
świetna propozycja
marzut 30.01.2015 11:31
super przepis.
mysza75 30.01.2015 11:30
jakie to dobre
kloruś 30.01.2015 11:18
chętnie bym skosztowała!
Alex_M 30.01.2015 10:42
pyszności :D
iziona 30.01.2015 09:22
Mniam to człowiek mówi na sam widok tego dania
Monika-twin 30.01.2015 08:47
super przepis.
kornelcia 29.01.2015 23:44
apetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak